matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz długości środkowych trójkąta prostokątnego o przyprostokątnych długości 6
jenny:
Oblicz długości środkowych trójkąta prostokątnego o przyprostokątnych długości 6cm i 8cm.
?
21 paź 20:30
Eta:
c=
√
6
2
+8
2
=......
c
s
1
=
=.....
2
s
2
=
√
6
2
+4
2
=..........
s
3
=
√
8
2
+3
2
=.....
21 paź 20:45