oblicz monotonicznosc i ogarniczonosc ciagów
Patka: znam zasade zaczynam roziwazywac i nie potrafie ruszyc dalej po zapisaniu równiania an+1 odjąc
an. pomoże mi ktos z jakims małym wytluamczeniem

dodam ze przykąłdu c w ogole nie wiem jak
ruszyc

a) a
n=cos
1n
b) a
n=
1+3+...+(2n−1)n2+1
c) d
n: d
1=
√2 , d
n+1=
√2+dn
d) a
n=
2nn!
e)a
n=(−2)
n
21 paź 18:49
21 paź 18:54
Tadeusz:
b) popracuj nad licznikiem
21 paź 18:58
Patka: dziekuję za link − bedzie pomocny na pewno

ale własnie nie wiem jak..:(
dochodze do momentów wspolnego mianownika i odejmowania dwóch skomplikowanych liczb w
liczniku.. i nie wiem co z nimi robic − jak je uproscic ...
21 paź 19:17