matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ułamek
Alladyn:
2s+1
s(0,5+1)(s+1)(5s+1)
2s+1
dlaczzego to się równa
?
(0,5s
2
+s)(5s
2
+6s+1)
21 paź 18:49
Mila:
s*(0.5s+1)=0.5 s
2
+s (s+1)*(5s+1)=5s
2
+s+5s+1=5s
2
+6s+1
21 paź 19:05