o pewnym ciągu geometrycznym
Jakub : O pewnym ciągu geometrycznym wiadomo że q=−2 i S8= 255 wówczas a1 to ?
21 paź 18:21
olekturbo:
255 = a
1*255
a
1 = 1
21 paź 18:25
Jakub : w zadaniu odpowiedź jest a) 3 b) −3 c) 9 d) −9
21 paź 18:29
olekturbo: Sprawdzmy

dla a
1 = 1 q = −2 S
8 = 255
255 = 255
wnioski?
21 paź 18:32
Jakub : złe odpowiedzi w zadaniu ?
21 paź 18:33
olekturbo: Prawdopodobnie
21 paź 18:34
Jakub : dzięki
21 paź 18:35
21 paź 18:37
olekturbo: Hmm

Przepraszam
21 paź 18:37
Jakub : dzięki wam
21 paź 18:41