matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
xyzoq:
−x
=x
x+2
21 paź 16:57
PW:
krzyżoku
, a co mamy z tym zrobić?
21 paź 17:20
olekturbo:
x + 2 ≠ 0 x ≠ −2 −x = x(x+2) −x = x
2
+2x x
2
+3x = 0 x(x+3) = 0 x = 0 v x = −3
21 paź 17:21
xyzoq:
dziękuję
21 paź 17:29
xyzoq:
a to?
x
=x−3
x−4
21 paź 17:29
olekturbo:
Analogicznie
21 paź 17:32