| 1 | 1 | 1 | 12 | |||||
Wiedząc, że a+b+c=5 i | + | + | = | oblicz | ||||
| a+b | b+c | a+c | 5 |
| c | a | b | ||||
+ | + | |||||
| a+b | b+c | a+c |
| 1 | 1 | 1 | ||||
Wykonaj mnożenie: (a + b + c) * ( | + | + | ) = 12 | |||
| a + b | b + c | a + c |
| 12 | ||
5 * | = 12 | |
| 5 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
(a + b + c) * ( | + | + | ) = 12 | |||
| a + b | b + c | a + c |
| a | a | a | b | b | b | c | c | c | |||||||||
+ | + | + | + | + | + | + | + | =12 | |||||||||
| a+b | b+c | a+c | a+b | b+c | a+c | a+b | b+c | a+c |
| c | a | b | a + b | a + c | b + c | ||||||
+ | + | + | + | + | = 12 | ||||||
| a+b | b+c | a+c | a + b | a + c | b + c |
| c | a | b | |||
+ | + | + 3 = 12 | |||
| a+b | b+c | a+c |
| c | a | b | |||
+ | + | = 9 | |||
| a+b | b+c | a+c |