matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Stokrotka:
Działania na pochodnych Wyznacz pochodną funkcji f, a następnie oblicz f'(0) i f'(2). d) f(x)=x/x+2
21 paź 16:46
olekturbo:
podstaw do wzoru na iloraz pochodnej
21 paź 17:25
olekturbo:
x
f(x) =
x+2
x+2−x
f'(x) =
(x+2)
2
2
f'(x) =
(x+2)
2
2
1
f'(0) =
=
4
2
2
1
f'(2) =
=
16
8
21 paź 17:26