rozwiąż równanie
xyz: |x2 + x| = |x2 + 2x + 5| + |x − 5|
21 paź 16:26
Tadeusz:
jeśli dobrze przepisałeś ... to barak rozwiązań
21 paź 16:54
xyz: już zrobiłam, zgadza mi się z odpowiedzią do zadania. powinno wyjść x∊(−2;2)
21 paź 17:34
Tadeusz:
... to pewnie źle wpisałaś treść zadania
21 paź 18:29
Tadeusz:
...najprościej sprawdź podstawiając x=1 ... i klops
21 paź 18:34
olekturbo: wyczuwam, ze moglo byc tak:
|x2 + x| = |x2
− 2x + 5| + |x − 5|
21 paź 18:35
Katjia: Też mam teraz jedno zadanie z kwadratem pod wartością bezwzględna :2∫2x2−5∫−x3+7x=0 Pomoże
ktoś ?
21 paź 18:36
olekturbo: ale wtedy tez nie

Autorze?
21 paź 18:36
Tadeusz:
A TO JUŻ JEJ ZMARTWIENIE
21 paź 18:37
Katjia: Proszę pomózcie.... wychodzi mi w założeniu x2>5/2
21 paź 18:39
Katjia: Nie wiem czy robię dobrze
21 paź 18:40
olekturbo: No to masz dobre zalozenie
21 paź 18:40
Katjia: Hmm, ale
√5/2
21 paź 18:41
Tadeusz:
nie wpisuj zadań pod czyimś postem ... wpisz oddzielnie ...ktoś pomoże
21 paź 18:43