wydajność
olekturbo: mam takie zadanko i nie wiem czy dobrze rozumuję:
1.Na polu może pracować równocześnie 6 traktorów i wówczas orka jest wykonana w ciągu 8 godzin.
W ciągu ilu godzin wykonają tę samą prace 4 traktory, pracując w tym samym tempie
x = 48
20 paź 23:18
Przemysław: Ja bym myślał tak:
do wykonania jest praca W.
Traktor ma moc P.
t=8h
4 traktory mają moc 4P
| | W | | W | | 6t | | 6t | | 3t | | 3*8 | |
tx= |
| = |
| =W* |
| = |
| = |
| = |
| =3*4=12 |
| | 4P | | | | 4W | | 4 | | 2 | | 2 | |
Czyli masz dobrze, jeżeli ja mam dobrze
20 paź 23:30
Janek191:
A ja bym robił tak
6*8 = 4 x
48 = 4 x
x = 12
=====
20 paź 23:37
Przemysław: No w sumie
20 paź 23:43