baja: Bardzo proszę o pomoc.Zbadaj jak położone są okręgi:
1. x2+y2=4 i (x-3)2+(9-4)2=16
2. x2+y2=4 i (x-1)2+(9-2)2=9
27 paź 17:32
..: (x-3)2+(9-4)2=16
(x-1)2+(9-2)2=9
to nie sa rownania okregu nawet ; )
chyba ze wpisalem 9 zamiast y
27 paź 17:37
baja: jasne, że y a nie 9 sorki, sama nie mogę sobie z tym poradzić

a jutro zaliczenie
27 paź 17:45
pipi: weź warunki położenia okręgów i badaj odległości między srodkami a suma promieni OK
1/ s(0,0) r=2 S(3,4) R= 4
odległ.I sSi =3 kw + 4kw pod pierw. więc = 9+16 pod pier = 5
r+R=6 więc z warunków (sprawdzisz) ,zze sie przecinaja
pozostałe podobnie
27 paź 17:55