Wektor
Przemysław:
Jeżeli →
[x,y,z]=:R
→
to można zapisać [x2,y2,z2] przez R ?
20 paź 21:35
Przemysław: Oj chyba mnie nie lubicie, co zapytam to nikt się nie odzywa
20 paź 21:51
Przemysław: Tzn. jakoś tak ostatnio
20 paź 22:08
kyrtap: nie rozumiem Ciebie o co pytasz
20 paź 22:10
Przemysław: Chodzi mi o to:
mam zadany wektor R→:=[x,y,z]
no i w obliczeniach pojawia się [x2,y2,z2]
Czy mogę jakoś [x2,y2,z2] wyrazić przez R→?
20 paź 22:12
Janek191:
→
√ x2 + y2 + z2 = I R I
20 paź 22:22
Przemysław: Tak, jasne.
Ale mi chodzi o
wektor [x
2,y
2,z
2]
20 paź 22:23
Przemysław: No przykładowo miałbym wektor [2x,2y,2z] to mogę go wyrazić jako 2R→
20 paź 22:27
daras: ten ostatni wektor tak ale nie [x2,y2,z2] to dwa różne wektory
21 paź 23:43
Przemysław: W sensie one będą lin. niezal.
więc nie można ich przez siebie wyrazić, no nie?
21 paź 23:49