Proszę o pomoc
Kasia99: Proszę o pomoc

1.Rozwiąż rówanie :
x
2 + 2x = 3|x+1| − 3
2. Rozwiąż algebraicznie i graficznie równanie:
|−0,5 x
2 +3x − 2,5| = |5−x|
20 paź 20:33
sushi_gg6397228:
jakiś własny wkład ?
20 paź 20:34
Janek191:
z.1
Rozpatrz II przypadki :
1) x < − 1
2) x ≥ − 1
20 paź 20:38
Kasia99: a 2?
20 paź 20:58
daras: a 2 sama
20 paź 21:09
ICSP: Pierwsze bez przypadków:
x2 + 2x = 3|x + 1| − 3 // + 1
x2 + 2x + 1 = 3|x + 1| − 2
(x + 1)2 = 3|x + 1| − 2
|x + 1|2 = 3|x + 1| − 2
|x + 1|2 − 3|x + 1| + 2 = 0
a to po podstawieniu t = |x+1| , t ≥ 0 powinno dać równanie kwadratowe.
20 paź 21:17