a√2 | ||
|E1F1|= | ||
2 |
a | a2 | 5 | ||||
|F1C1|2=a2+( | )2=a2+ | = | a2 | |||
2 | 4 | 4 |
ap%] | ||
|F1C1|= | ||
2 |
a√2 | ||
|EF|= | ||
2 |
a√5 | ||
|FC|= | ||
2 |
a√2 | ||
|GC|= | ||
4 |
a√2 | a√5 | |||
h2+( | )2=( | )2 | ||
4 | 2 |
5 | 2 | 20−2 | 18 | |||||
h2= | a2− | a2= | a2= | a2 | ||||
4 | 16 | 16 | 16 |
3√2 | ||
h= | a | |
4 |
a√2+a√22 | 3√2 | 3√2a | 3√2 | 9 | ||||||
P= | * | a= | * | a= | a2 | |||||
2 | 4 | 4 | 4 | 8 |
9 | 81 | ||
a2=40,5= | |||
8 | 2 |
a√5 | ||
|F1C1|= | ||
2 |
1 | a√2 | |||
|FG|= | |AC|= | |||
2 | 2 |
a√2+√22 | ||
PACGF= | *h | |
2 |
a√2+√22 | ||
40.5= | *h /*2 | |
2 |
3a√2 | ||
81= | *h | |
2 |
1 | ||
|AP|=(a√2− | a√2):2 | |
2 |
a√2 | ||
|AP|= | ||
4 |
a | 5 | |||
|AF|2=a2+( | )2= | a2 | ||
2 | 4 |
a√2 | 5 | |||
( | )2+h2= | a2 | ||
4 | 4 |
2 | 20 | ||
a2+h2= | a2 | ||
16 | 16 |
18 | 9 | |||
h2= | a2= | a2 | ||
16 | 8 |
3a | ||
h= | ||
2√2 |
3a | ||
162=3a√2* | ||
2√2 |
9a2 | ||
162= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |