matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
tomek :
miejscem zerowym funkcji f (x)=(k−2)x +3
√
2
jest liczba
√
2
jeśli k=1 k=2 k=
√
2
k= −1
20 paź 18:27
olekturbo:
(k−2)
√
2
+ 3
√
2
= 0
√
2
(k−2) = −3
√
2
k−2 = −3 k = −1
20 paź 18:30