matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
eee
erty:
tg3x = ctg4x jak się za to wziąć? zamienić na sin3x/cos3x etc?'
20 paź 17:16
Bogdan:
π
tg(3x) = tg(
− 4x)
2
π
tgα = tgβ ⇒ α = β + kπ i α, β ≠
+ kπ
2
20 paź 17:21
erty:
dzięks Bodziu
20 paź 17:31