( n + 1)2 n2 + 4 n | ||
2) an = | = | |
( n2 + 2 n)n2 + 2 n |
( n +1)2*( n2 + 2 n) | ||
= | = | |
(n2 + 2 n)n2 + 2 n |
( n2 + 2 n + 1)n2 + 2n | ||
= | = | |
( n2 + 2 n)n2 + 2 n |
n2 + 2 n + 1 | 1 | |||
= ( | ) n2 +2 n = ( 1 + | )n2 + 2n | ||
n2 + 2 n | n2 + 2 n |
n+3 | n + 5 − 2 | −2 | ||||
... = ln( | ) n = ln( | ) n = ln(1 + | ) n = albo −2 albo | |||
n+5 | n + 5 | n + 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |