Rozwiąż równanie
Tomek:
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu. Poprosiłbym o wykres funkcji. Po podstawieniu zmiennych
pomocniczych otrzymałem dziwne wyniki które wykluczałyby odpowiedzi do zadania z tyłu
podręcznika.
20 paź 12:13
Aga1.: Nie widzę ani równania ani funkcji
20 paź 12:16
20 paź 12:21
J:
podstaw: t = tgx
20 paź 12:23
Tomek: | | 2√3 | | 2√3 | |
Napisałem już, że to zrobiłem. Wyniki t= |
| − 1 i t= |
| + 1 |
| | 3 | | 3 | |
20 paź 12:36
J:
| | √3 | |
to źle liczysz .... bo wynik to : t1 = √3 , t2 = |
| |
| | 3 | |
20 paź 12:52
Tomek: Możesz napisać jak wygląda wzór z podstawionymi owartościami?
20 paź 12:55
J:
| | 4/3√3 + 2/3√3 | | 6√3 | |
t1 = |
| = |
| = √3 |
| | 2 | | 6 | |
| | 4/3√3 − 2/3√3 | | 2√3 | | √3 | |
t2 = |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | 6 | | 3 | |
20 paź 12:59
Tomek: Dziękuje.
20 paź 12:59