Fhdh
Ewa: Do urny w ktr znajdowaly sie dwie kule biale i 8 czarnych dolozono taka sama ilosc kul bialych
i czarnych . ile kul dolozono jesli prawdopodobienstwo wylosowania kuli bialej jest teraz dwa
razy wieksze niuz na poczatku?
20 paź 08:04
J:
Przed dołożeniem:
Po dołozeniu n kul:
| | 2+n | | 2 | |
P(A) = |
| = |
| ⇔ 5(2+n) = 2(10+2n) ⇔ n = 10 |
| | 10 + 2n | | 5 | |
Dołozono po 10 kul .
20 paź 09:49
daras: Ewciu ile razy jeszcze to samo tu wklepiesz

w dodatku mylisz się przy kopiowaniu
20 paź 10:45
20 paź 10:45