matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Karolina:
Wyznacz najmniejszą wartość funkcji kwadratowej f(x)=1/2(x+2)(x−8) w przedziale <1;2>.
9 gru 19:59
Godzio:
1
f(x) =
x
2
− 3x − 8
2
3
p=
= 3 ∉<1;2>
1
1
f(1) = −10
najwieksza
2
f(2) = −12 najmniejsza
9 gru 20:02
Karolina:
jak to zrobiles?
9 gru 20:03