dziedzina i miejsca zerowe
Anita: Podaj dziedzinę i miejsca zerowe funkcji f:
a) f(x)=√x+2
x+2
b) f(x)= −−−−−−−−−−
x(x2−4)
x(x−2)
c) f(x)= −−−−−−−−−−−
|x|−2
19 paź 20:00
19 paź 20:04
19 paź 20:04
19 paź 20:05
Anita: a zrobiłam a jak zrobić dalej?
19 paź 20:14
Krystek: Zapisz rozwiązanie b , sprawdzę
19 paź 20:20
Anita: a) f(x)=√x+2
x+2≥0
x≥−2
D: <−2; +∞)
0=√x+2 / () 2
0=x+2
xo=−2 ?
b)
x+2
b) f(x)= −−−−−−−−−−
x(x2−4)
x ≠0
x2≠4 x≠2 x≠−2
D=R\{−2,2}
M. zerowe
x+2=0
x=−2
19 paź 20:29
Anita: ?
19 paź 20:46