1 | 1 | 1 | 1 | ||||
+ | + | +... | =2703*logka | ||||
loga3k | loga5k | loga7k | loga103k |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
teza: | + | + | +... | =2703*logka | ||||
loga3k | loga5k | loga7k | loga103k |
a1+an | ||
Sn = | *n | |
2 |
1 | ||
loganb= | ||
logb (an) |
an−a1 | ||
3+5+...+103 −−− suma ciągu arytm. a1=3 r= 2 an=103 i n= | +1 | |
r |
3+103 | ||
Sn= | *51 = 53*51=2703 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |