6x+2 | ||
f(x)= | ||
3x+1 |
1 | ||
3x+1 = 0 więc x=− | − odp? | |
3 |
1 | ||
Czy asymptota wynosi − | (bo wtedy mianownik = 0) | |
3 |
1 | ||
x = − | − równanie asymptoty pionowej | |
3 |
−1 | ||
Trzeba policzyć granice lewostronną i prawostronną w x = | ||
3 |
6x+2 | −63+2 | 0+ | ||||
lim | = lim | = | = +∞ | |||
3x+1 | −33+1 | 0+ |
1 | 1 | |||
x→− | + x→− | + | ||
3 | 3 |
6x+2 | −63+2 | 0− | ||||
lim | = lim | = | = +∞ | |||
3x+1 | −33+1 | 0− |
1 | 1 | |||
x→− | − x→− | − | ||
3 | 3 |
1 | ||
bo f(x) = 2 , dla x ≠ − | ||
3 |
2*( 3 x + 1) | 1 | |||
f(x) = | = 2 ; x ≠ − | |||
3 x + 1 | 3 |
−1 | ||
Dlaczego wyłączamy x= | ? | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |