matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Granicę
Mammamia:
lim (
√
x
2
+4
−
√
x
2
+1
x−>+
∞
19 paź 18:09
Janek191:
x
2
+ 4 − ( x
2
+ 1)
3
f(x) =
=
√
x
2
+ 4
+
√
x
2
+ 1
√
x
2
+4
+
√
x
2
+ 1
więc
3
lim f(x) =
= 0
∞
+
∞
x→+
∞
19 paź 18:23