pochodna
olekturbo: Witam.
mam taką o funkcję i mam obliczyc jej pochodną
pochodna wyszła mi
| | 3x3−2 | | 3x3+2 | |
f'(x) = |
| a w ksiazce jest odp |
| . |
| | x3 | | x3 | |
Kto ma rację ?
19 paź 17:59
Tadeusz:
... a może nikt
19 paź 18:03
Tadeusz:
| | 9x4−8x3−6x4+8x3−2x | |
f'(x)= |
| |
| | x6 | |
19 paź 18:10
Przemysław: | | (9x2−8x)*x2−2x*(3x3−4x2+1) | |
f'(x)= |
| = |
| | x4 | |
| | 9x4−8x3−6x4+8x3−2x) | |
= |
| = |
| | x4 | |
19 paź 18:10
Tadeusz:
oj ... przepraszam
W mianowniku jest do 4 −tej a nie dp 6−tej
Dobra jest Twoja odp
19 paź 18:12
olekturbo: Tadeusz?
19 paź 18:12
olekturbo:
19 paź 18:13