105 |
| |||||||||||||
1 − | − | |||||||||||||
106 | 106 |
510 |
| |||||||||||||
1 − | − | |||||||||||||
610 | 610 |
510 | 10*59 | |||
1− | − | = | ||
610 | 610 |
510+2*510 | 5 | |||
=1− | =1−3*( | )10 | ||
610 | 6 |
1 | ||
p= | − prawd. sukcesu w pojedynczej próbie | |
6 |
5 | ||
q= | −prawd. porażki w pojedynczej próbie | |
6 |
| 1 | 5 |
| 1 | 5 | |||||||||||||||||||
= | *( | )0*( | )10+ | *( | )1*( | )9= | ||||||||||||||||||
6 | 6 | 6 | 6 |
5 | 1 | 5 | ||||
=( | )10+10* | *( | )9= | |||
6 | 6 | 6 |
5 | 5 | 10 | 5 | 15 | 59*3*5 | |||||||
=( | )9*( | + | )=( | )9* | == | = | ||||||
6 | 6 | 6 | 6 | 6 | 69*6 |
5 | ||
=3*( | )10 | |
6 |
5 | ||
P(A)=1−3*( | )10 | |
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |