matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica delopitalem
Grzyb:
Granica do policzenia de lopitalem x−>o lim(1/x
2
−ctg
2
x) robię do pewnego czasu a potem nic
19 paź 13:34
daras:
http://cse.google.pl/cse?cx=partner-pub-8082496537969329:mqxxzmak47q&ie=UTF-8&q=de+l%27hospital&sa=Szukaj&siteurl=matematyka.pisz.pl/strona/szukaj.html&ref=matematyka.pisz.pl/strona/1710.html#gsc.tab=0&gsc.q=de%20l%27hospital&gsc.page=1
19 paź 13:45
grzyb:
wiem dokładnie jak działa delopital po prostu rozpisanie 2 razy i przekształcenia nie dają mi wyniku 2/3
19 paź 20:56
maciekn:
No liczysz pochodne.
20 paź 18:04
Mila:
1
f(x)=
−ctg
2
x czy
x
2
1
f(x)=
x
2
−ctg
2
x
20 paź 19:31
grzyb:
to pierwsze ;<
20 paź 22:02