Oblicz pole powierzchni całkowitej ostrosłupa
fifak: Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego czworokatnego ma długośc 6 cm, a krawędź boczna 10 cm.
Oblicz pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa.
19 paź 12:53
5-latek: Zrob rysunek tego ostrosłupa
Co jest podstawa tergo ostrosłupa ?
Co jest sciana tego ostrosłupa ?
Ile jest scian w takim ostrosłupie ?
Ile jest podstaw w ostrosłupie ?
19 paź 12:57
5-latek: To jest zadanie z dawnej szkoły podstawowej (dzisiaj z gimnazjum
19 paź 12:58
dero2005:
a = 6
l = 10
hs = √102 − 32 =
Pc = a2 + 2a*hs =
19 paź 13:18