Wzory skróconego mnożenia
jaa: Prosze o pomoc i dokładnie rozpisanie, ważne.
Doprowadz do prostszej postaci
(2x − √3)2 + (x + √3)2
19 paź 00:36
:): 4x2−4√3x+3+x2+2√3x+3=5x2−2√3x+6
19 paź 00:41
jaa: dziena a jeszcze moglbys mi z czyms pomoc?

Bo nie zbyt to pamietam
19 paź 00:43
jaa: 2(x −3y)2
19 paź 00:45
:): 2(x2−6xy+9y2)
19 paź 01:01
jaa: a czemu 6xy a nie 12xy xd?
19 paź 01:05
Aga1.: Najpierw potęgowanie
(x−3y)2= x2−2*x*3y+(3y)2=
19 paź 08:30
5-latek: O tej godzinie to ważne jest ale
19 paź 09:13