a | h | |||
Skala podobieństwa między stożkami: k = | = | |||
b | h1 |
h | a | |||||||||
tgα = | ⇒ h = | tgα | ||||||||
| 2 |
bh | b | |||
h1 = | = | tgα | ||
a | 2 |
1 | 1 | a | 1 | |||||
V = | π( | a)2 * | tgα = | πa3tgα | ||||
3 | 2 | 2 | 24 |
1 | 1 | b | 1 | |||||
V1 = | π( | b)2 * | tgα = | πb3tgα | ||||
3 | 2 | 2 | 24 |
1 | ||
V − V1 = | π(a3 − b3)tgα | |
24 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |