matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna
hydros:
potrzebuje naprowadzenia, jak rozwiazac taka calke? ∫
y=0
y=H
∫
x=0
x=a(1−
y
h
)
(x−0,6a)(p
0
+ρgh−ρgy) dxdy
y
H, a, p
0
znane, wewnętrzna całka w granicach od 0 do x=a(1−
)
h
z gory dzieki za pomoc
19 paź 00:18
hydros:
odswiezam
19 paź 01:36
hydros:
up
19 paź 09:46
hydros:
może tutaj lepiej to zobaczycie
http://www.matematyka.pl/395374.htm
20 paź 00:06