Pomocy. Korzystając z def. Heinego granicy funkcji w punkcie, oblicz:
Arczix: Pomocy. Korzystając z def. Heinego granicy funkcji w punkcie, oblicz:
limx−>9 x−9 √x−3=
Wyjdzie [00]=... więc co dalej mogę tu zrobić? rozłożenia na czynniki nie ma, więc?
18 paź 21:45
sushi_gg6397228:
przeciez tam nic nie widać ? daj U, zamiast u
18 paź 21:49
Arczix:
+ jakby ktoś mógł wyjaśnić jeszcze:
Korzystając z def Heinego granicy f. w punkcie, oblicz lim x−>x
0 f(x), jeśli:
| | −x2−2x+3 | |
f(X) = |
| , x0 = −3 |
| | x+3 | |
18 paź 21:57
:): | x−9 | | (√x−3)(√x+3) | |
| = |
| to po pierwsze |
| √x−3 | | √x−3 | |
18 paź 21:58
:): −x2−2x+3=−(x+3)(x−1)
18 paź 21:59