matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
olekturbo:
wszystkie krawedzie graniastoslupa prawidlowego 6−katnego maja rowna dlugosc, a najdluzsza przekatna jego podstawy ma dlugosc 4. objetosc tego graniastoslupa jest rowna: 2a = 4 a = 2 V = Pp*h
4
√
3
V =
*2 = 2
√
3
4
co robie zle
18 paź 21:29
olekturbo:
ok juz wiem
6 * Pp * h
V = 12
√
3
18 paź 21:29
Eta:
a=H=2
a
3
√
3
V=6*
=........
4
18 paź 21:31