matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
olekturbo:
kąt wpisany oparty na łuku którego długość stanowi 3/20 długości okręgu ma miarę:
3
α =
* 360 = 54
20
nie ma takiej odp, wiec sie zastanawiam
18 paź 21:10
Janek191:
To jest dobre dla kąta środkowego
18 paź 21:11
olekturbo:
ahm
α
β =
= 27
dziekuje
2
18 paź 21:12
Janek191:
18 paź 21:22