wartość prędkości
Sezam: V
x=0,64b
3(ωt)
3
V
y=0,8b(ωt)
Jaka będzie wartość prędkości? Bo się gubię w tym

V=
√Vx2+Vy2=...
18 paź 21:01
Sezam: pomoze ktos?
18 paź 21:38
Qulka: 0,8b(ωt)•√0,644b4(ωt)4+1
18 paź 21:44
Sezam: dlaczego w ten sposób?
18 paź 21:47
Qulka: fakt zostało pod pierwiastkiem tylko 0,8
4...

bo jak się powtarzają to można wyciągnąć
18 paź 21:49
Sezam: czyli będzie 0,8b(ωt) √0.8b2(ωt)2+1 i tyle? nic dalej nie liczyć?
18 paź 21:52
Qulka: pod pierwiastkiem 4 potęgi
18 paź 21:55
daras: widzisz sam dobrze liczysz a inni sie gubia..
18 paź 22:03
daras: v = 0,8bωt√0,64b4(ωt)4 +1
18 paź 22:04
Sezam: aaa sorki, zapomniałem o potędze

a to? da się też tak zrobić?
v
x=1,92b(ωt)
2
v
y=0,8bω
18 paź 23:14
daras: a dlaczego by nie

19 paź 09:53