matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
lilia:
√
(a+3)
2
−12a
, gdy a < 3
18 paź 20:54
andy:
(a+3)
2
−12a=(a−3)
2
18 paź 21:11
misiak:
√
(a+3)
2
−12a
=
√
(a−3)
2
=|a−3|=−a+3 , gdy a < 3
18 paź 21:55