Czy ktos mi wytlumaczy mam obliczyc wyrazenie tg(875.75) wychodzi pi przez 4
KRzysiek: Czy ktos mi wytlumaczy
mam obliczyc wyrazenie
tg(875.75) wychodzi pi przez 4 czyli wartosc jeden w odpowiedzi jest −1 skad ten minus?
18 paź 20:44
PW: Zacytuję:
tg(875.75) wychodzi pi przez 4 czyli wartosc jeden.
O czym Ty mówisz?
18 paź 21:01
Eta:
| | 3 | | 3 | | π | | π | |
tg(875π+ |
| π)= tg |
| π= tg(π− |
| )= −tg |
| = −1 |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
18 paź 21:07
daras: jasnowidzka i dobra wrózka
η dzisiaj sie nudzi
18 paź 22:09