matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozniczka pomocy
martus:
zbadaj rozniczkowalnosc f(x)=x|x|−x
9 gru 19:38
M:
2 maj 08:20
Leszek:
dla x≥0, f(x)= x
2
−x , f ' (x) = 2x−1 , czyli f '(0) = −1 dla x < 0, f(x) = −x
2
−x , f ' (x) = −2x −1 , czyli f ' (0) = −1
2 maj 14:24