Oblicz
Sun: Oblicz
3/3√4 − 1
18 paź 20:41
Sun: Ktoś? Co?
18 paź 20:59
Janek191:
| 3 | | 3 | |
| − 1 czy |
| ? |
| 3√4 | | 3√4 − 1 | |
18 paź 21:00
PW: Naprawdę polecenie brzmiało "oblicz"?
18 paź 21:04
Sun: Ten drugi
18 paź 21:05
Sun: Tak, polecenie to oblicz
18 paź 21:05
Janek191:
Wg mnie : " usuń niewymierność z mianownika"
18 paź 21:09
PW: Nie wierzę.
| | 2 | |
A jak rozwiążesz zadanie z poleceniem "oblicz |
| " ? |
| | √2 | |
18 paź 21:11
Sun: Próbowałam, ale za każdym razem wychodzi mi co innego i już w końcu nie wiem.
18 paź 21:11
Eta:
| 3 | | 3(3√16+3√4+1) | |
| = |
| = 3√16+3√4+1 |
| 3√4−1 | | 4−1 | |
18 paź 21:11
Sun: Eta: Skąd się wzięło 3√16?
18 paź 21:14
Eta:
(a−b)(a2+ab+b2)=a3−b3
(3√4−1)(3√42+3√4+1)= 4−1=3
18 paź 21:15
Sun: Dziękuję
18 paź 21:16
Eta:
18 paź 21:18
Matematyk: πΔΩ⊅
18 paź 21:20
Eta:
η
18 paź 21:24
MAT: Co wy piszecie?
18 paź 21:27