matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
lilia:
√
(2−e)
2
/ (2−e)
18 paź 20:16
M:
15 cze 06:02
iKe:
Przyjmuje że e to liczba Eulera e≈2,718 U{
√
(2−e)
2
{2−e)}
√
(2−e)
2
=|2−e|=e−2
e−2
2−e
=−
=−1
2−e
2−e
15 cze 11:52