dsadasd
ss: oblicz, kurczę prosze o podpowiedzi
1. 25−log25
2. 81 − log25
18 paź 19:55
ss: 2 to podstawa log
18 paź 19:58
Mila:
Jakie masz polecenie? Czy to całe zadanie, czy część?
18 paź 20:00
===:
pewnie 2
5−log25
18 paź 20:00
Eta:
A może 25−log25 ?
18 paź 20:00
Eta:
18 paź 20:00
===:
25−log25+81−log25= tak miało być?
18 paź 20:01
ss: polecenie to oblicz.
18 paź 20:03
ss:
18 paź 20:03
ss: oblicz 1 i 2 to przykłady
18 paź 20:04
===:
... wpadnie rano po gotowca
18 paź 20:05
ss: Chodzi mi o jakaś podpowiedź jak zacząć
18 paź 20:25
===:
... wykorzystać wzory
18 paź 20:27
Janek191:
| | 25 | | 32 | |
25 − log2 5 = |
| = |
| |
| | 2log2 5 | | 5 | |
18 paź 20:28
Janek191:
2) Tak samo
18 paź 20:29
===:
25−log25=25*2log21/5=
18 paź 20:30
Janek191:
2) Nie zrobi sam.
18 paź 20:32
ss: 2) mogę zrobić tak?
| | 3 | |
log23 − log 25=log3/div> |
| ? |
| | 5 | |
18 paź 20:40
ss: = log23/5
18 paź 20:41
ss: a dobra przecież 1−log25 jest w potędze, już wiem, przepraszam za kłopot
18 paź 20:44