Mnożenie wektorów - pokaż, że prawdziwe są tożsamości
Sunsun: Trzy wektory są dane w postaci:
a→ = axi→ + ayj→ + azk→; b→ = bxi→ + byj→ + bzk→; c→ = cxi→ + cyj→ + czk→;
Pokaż, że prawdziwe są tożsamości:
a→ x (b→ x c→) = b→(a→ * c→) − c→(a→ * b→)
Błagam, niech mi ktoś to wyjaśni. Poprzedni podpunkt męczyłam dwa dni, kwestia zapomnianego
wzoru. Jednak teraz, po przejrzeniu tylu informacji o wektorach nie potrafię zrobić tego.
18 paź 19:16
Sunsun: Proszę, niech ktoś pomoże. Niech ktoś wyśle link do tego zadania znajomym, może oni będą
wiedzieli.
18 paź 19:29