0.05 do potegi -1
KRzysiek: 0.05 do potegi −1
18 paź 18:52
Sun: 20
18 paź 18:53
KRzysiek: 1/2 ma wyjsc
18 paź 18:54
Maryla27:
| | 5 | | 100 | |
( |
| )−1 = ( |
| )1 = 20 |
| | 100 | | 5 | |
18 paź 18:55
18 paź 18:56
KRzysiek: mam 0.0625 do potegi −1/4
18 paź 18:56
KRzysiek: i z tego wychodzi 0.05 do potegi −1
18 paź 18:56
18 paź 18:57
Sun: 0,05 to 1/20 , (1/20)(−1)= 20
Inaczej sie nie da...
18 paź 18:58
KRzysiek: 0.0625 do −1/4 potega to pod pierwiastek z 4 i do −1 ale niewiem czego ma wyjsc 1/2
18 paź 18:59
Maryla27:
| | 625 | | 5 | |
( |
| )−14 = [( |
| )4]−14 = (\frac{1}{2])−1 = 2 |
| | 10000 | | 10 | |
18 paź 19:03
KRzysiek: mam jeszcze takie zadanie 117 cos(π)=cos39π= cos(19*2π+π)=
wychodzi z tego 3pi i jaka to bedzie liczba
18 paź 19:06