matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logaryutmy
ss:
oblicz
1
1. log
3
√
3
9
√
2
2.log
8
2
√
1
3
3. log
3
3
√
3
te ułami przy log to podstawy. Coś nie mogłem zrobic dolnego indeksu.
18 paź 18:19
ss:
jakies podpowiedzi? : P
18 paź 18:54
Maryla27:
1
log
= 3
√
3
9
1
(
)
x
=3
√
3
9
3
−2x
= 3
1+
1
2
3
−2x =
|:(−2)
2
3
x = −
4
18 paź 19:11
Maryla27:
źle to zrobiłam. poprawię
18 paź 19:13
Maryla27:
log
1
9
3
√
3
=x I linijka do wyrzucenia
18 paź 19:16
Maryla27:
działanie 2
√
2
(
)
x
= 2
3
2
2
1
2
(
)
x
=2
3
2
18 paź 19:19
ss:
dzieki
18 paź 19:21
Maryla27:
2
−
1
2
x
= 2
3
1
−
x = 3
2
x = − 6
18 paź 19:22
Maryla27:
3).
√
1
3
(
)
x
=
3
3
√
3
3
0
3
1
(
)
x
=
3
3
1
3
(3
−1
)
x
= 3
2
3
2
− x =
3
2
x = −
3
18 paź 19:34