π+2kπ | π+2kπ | |||
zk=4√4*(cos | +i sin | ), k=0,1,2,3 | ||
4 | 4 |
π | π | √2 | √2 | |||||
z0=√2*(cos | +i sin | )=√2*( | +i | )=(1+i) | ||||
4 | 4 | 2 | 2 |
3π | 3π | √2 | √2 | |||||
z1=√2*(cos | +i sin | )=√2*(− | +i | )=(−1+i) | ||||
4 | 4 | 2 | 2 |
5π | 5π | √2 | √2 | |||||
z2=√2*(cos | +i sin | )=√2*(− | −i | )=(−1−i) | ||||
4 | 4 | 2 | 2 |
7π | 7π | √2 | √2 | |||||
z3=√2*((cos | +i sin | )=√2*( | −i | )=(1−i) | ||||
4 | 4 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |