Wyrażenia wymierne
Ola: Zbiór A jest zbiorem wszystkich rozwiązań 2x+1x+5=2.
Zbiór rozwiązań wynosi 2x+1=2
2x=1
x=12 A=R\12
Powiecie mi czy dobrze to zrobiłam?
18 paź 17:20
sushi_gg6397228:
daj U zamiast u , bo nic nie widac
18 paź 17:22
===:
zbór pusty
18 paź 17:23
Ola: | | 1 | |
2x+1=2 2x=1 x= |
| A=R\12 Jest duże u |
| | 2 | |
18 paź 17:28
Ola: Jak wyznaczyć zbiór w tego typu równaniu?
18 paź 17:28
sushi_gg6397228:
w zadaniu zapisałas jakiś ułamek, g.. widać co jest w mianowniku
18 paź 17:28
Ola: A wyszło mi A=R{1}{2} Źle zapisałam. Ale to jest źle,
18 paź 17:31
18 paź 17:31
===:
... sama z sobą rozmawiasz ... nikogo nie słuchasz
18 paź 17:35