wektiry
dipsi: Wspolrzedne koncow odcinka AD sa A=[1;1;3] D=[0;1;2]. Nalezy znalezc wspolrzedne punktow B i C
nalezacych do tego odcika i dzielacych go na 3 rowne czesci.
→ → → →
|AD|=|AB|+|BC|+|CD|
prosze o wskazowe mam dlugosc AB i wyliczone wektory AB BC CD ale za duzo mam niewiadomych
18 paź 16:40
Eta:

Pomijam strzałki
AD=[−1,0,−1]
| | 1 | | 1 | |
AB= |
| AD ⇒ [xB−1, yB−1, zB−3]= |
| [−1,0,−1] ⇒ |
| | 3 | | 3 | |
i działaj............
18 paź 17:06
dipsi: dziekuje Eta
18 paź 17:27
dipsi: mam jeszcze jedno pytanie dotyczace wektorow
pomozesz?
18 paź 17:27