matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o sprawdzenie
uczen99999:
Proszę o sprawdzenie pochodnych : 1) F=
cost
1−sint
mi wyszło F"=
1
1−sint
2) F=3xcosx
2
wyszło mi 3cosx
2
−6x
2
sinx
2
3)F=sin(
3
√
3x+4)
wyszło mi 3cos(3x+4)
−
2
3
18 paź 15:28