1 | −√3 | π | 5π | |||||
cosδ= | sinδ= | IV ćwiartka δ= 2π− | = | |||||
2 | 2 | 3 | 3 |
5π*20 | 5π*20 | 4π | ||||
z= 420 (cos | + isin | = 420 (cos | ![]() ![]() | |||
3 | 3 | 3 |
100π | 96π + 4π | 4π | 4π | 1 | ||||||
cos | = cos | = cos(32π + | ) = cos | = − | ||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 2 |
−1 | √3 | |||
420 ( | + i | ) | ||
2 | 2 |
−1 | −√3 | |||
4√20 ( | + i | ) | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |