6cosx(−sinx)sin3x − 3cos2x*3sinxcosx | ||
y'= | ||
sin6x |
3cos2(x) | ||
f(x)= | ||
sin3(x) |
3*2*cos(x)*(−sinx)*sin3(x)−3cos2(x)*3*sin2x*cos(x) | ||
f'(x)= | = | |
sin6(x) |
−6sin4(x)*cos(x)−9*sin2(x)*cos3(x) | ||
= | = | |
sin6(x) |
−3sin2(x)*cos(x)*[2sin2x+3cos2(x)] | ||
= | = | |
sin6(x) |
−3cos(x)*[2*(sin2x+cos2x)+cosx] | ||
= | = | |
sin4(x) |
−3cosx)*(2+cosx) | ||
= | ||
sin4(x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |