Ile elementów ma zbiór wartości funkcji
marysia: Ile elementów ma zbiór wartości funkcji
g(x) = (|log5 z √x|/ log5 z x2) + log 3 z x * log x z 13
18 paź 10:48
ZKS:
| | 1 | |
Ustaliwszy dziedzinę funkcja jest postaci g(x) = |
| + log313. |
| | 4 | |
18 paź 10:54
marysia: czemu 1/4?
mam log3 13
18 paź 11:05
marysia: ale to 1/4 nie wychodzi mi
18 paź 11:06
ZKS:
logabn = nlogab
18 paź 11:07
wojciech98:
18 paź 11:17
marysia: a co z tą wartością bezwzględną?
18 paź 13:56
marysia: mogę ją opuścić?
czy przedziałami jakoś?>
18 paź 13:57